Spread the love

Era toamna lui 2014, iar eu, un tanar elev de clasa a -XII-a, cautam cu interes, dar totusi fara a fi hotarat, o facultate pe care sa o urmez. De mi- ar fi spus cineva cu cateva zile in urma ca voi face cariera in politie, risca sa fie martorul unui ras patetic sau al unui refuz vehement.

Intamplarea face ca un coleg de clasa sa- mi fluture ideea asta prin fata:

-” Da, Andrei, dau la Academie…”

-„Serios?!…pai cum asa?”

-„M- am gandit putin..sunt multe beneficii, faci 3 ani facultate..nu 4, 5, 6 ca in alte locuri, la final ai un loc de munca asigurat, esti platit decent, porti uniforma, ai un statut si o siguranta”

Si atunci s- a produs declick-ul….”Dar, stai putin, Andrei..tu politist?!…sa te trezesti si sa respecti un program fix?!..sa executi ordinele altora?..hmmm..Mi- am zis..de ce nu?!..in fond, daca altii pot, voi putea si eu, iar daca altii nu pot…eu pot. Si nu mi- a trebuit mult, peste cateva zile deja facusem publica ideea prin familie si printre colegii de scoala. De cand ma cunosc, functionez pe principiul ca atunci cand strig in gura mare si imi iau un angajament public fata de un obiectiv pe care vreau sa- l realizez, pana la urma, telul este atins.

Au trecut aproximativ 10 luni de la momentul deciziei si pana cand mi se luau masuratorile pentru uniforma.

Sa rezum in cateva cuvinte procesul de pregatire pana am ajuns sa defilez pe platoul Academiei:

  • eliminarea distragerilor si focusarea permanenta pe obiectiv;
  • pasi mici executati zilnic;
  • sute de teste lucrate si ore de antrenament pe terenul de sport;
  • Universul rasplateste intotdeauna munca asiduaa pe principiul Actiune- Reactiune.

Avand o latura artistica bine dezvoltata, uneori ma gandesc cum ar fi fost sa fi urmat partea umana, sa -mi dezvolt si mai mult aceasta inclinatie a sufletului meu. Sa fi mers la Conservator sau la teatru. Cu toate acestea, de- ar fi sa aleg, as alege din nou Academia, iar si iar. Pot spune ca mi- am dezvoltat cele mai frumoase abilitati aici…o disciplina de fier, o rutina sportiva bine pusa la punct, cel mai important, niste prietenii frumoase, trainice si sa fiu sincer, am timp si pentru partea artistica.

Asadar, daca ma intrebati pe mine, recomand cu caldura aceasta institutie, iar acest site este un loc ideal unde sa incepeti pregatirea pentru a deveni studenti.

Al vostru, subinspector de politie, Purluca Andrei Stefan