Spread the love
 17%

Page 1 of 6

1. Reforma constituţională din 1962 a stabilit ca preşedintele Franţei să fie ales de un colegiu electoral; în Marea Britanie prim- ministul îşi alege miniştrii şi are puteri executive extinse.
2. Potrivit planului de 6 ani (1960 1965), 32% din investiții urmau să se facă în industria:
3. Printre semnatarii “scrisorii celor șase” se află și Constantin Pârvulescu ; el critică evoluția nefastă a politicii lui Nicolae Ceaușescu și nu regimul comunist.
4. Primul deceniu interbelic a fost dominat în România de Partidul Naţional Liberal; în timpul crizei economice România a fost guvernată de Legiunea Arhanghelului Mihail.
5. In zilele de 13-14 noiembrie 1918 au loc la Arad tratative româno-maghiară; tratativele au avut succes deoarece maghiarii recunoșteau autonomia Transilvaniei.

 

5 Comments

  1. Buna!
    Am facut 8 din 30 intrebari…cred ca mai am de munca…:) trebuie traduse si campurile you have collected x points si your grade is- si ar trebui sa arate nota ca deocamdata e none 😀

    1. Faci teste la istorie pentru Academia de Poliție și dorești sa fie deja traduse câmpurile…? Și engleza este o materie pentru examen

  2. Site-ul este facut sa ajute, este la inceput si l-am gandit ca pe o comunitate, chiar daca este o competitie mare, consider ca cinstea si camaraderia ar trebui sa fie virtuti prezente pentru un viitor student al Academiei. Fiecare parere este foarte importanta pentru noi, iar daca situatia o permite, le punem in aplicare. Astfel, rugam ca cei care fac teste si nu numai, sa ne ofere feedback, sa contribuim cu totii la dezvoltarea siteului. Ne am propus sa adaugam continut nou, si lucram la acest aspect. Astfel, reiterez rugamintea de a contribui la dezvoltarea siteului, prin feedback, distribuire, materiale, donatii, orice. Tin sa precizez faptul ca am postat siteul ( care este gratuit) pe diverse grupuri de facebook care se bateau cu pumnii in piept ca sunt in sprijinul omului si am constatat cu stupoare ca am fost sters si dat afara din grupuri (presupun ca e greu pentru unii care urmaresc profit sa constientizeze ca mai sunt si oameni care vor sa faca bine). Transmit pozitivitate, si va tin pumnii! Brincusi afirma:”Porunceste ca un Rege, creeaza ca un Zeu, munceste ca un sclav!”.

  3. Ma bucur ca ai creat aceste intrebari, am tot cautat dar nu am gasit poti face si la romana ? Eu unul sunt foarte multumit dacă aveai si teorie ar fi fost si mai bine. O zi bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *