Spread the love
 17%

Page 1 of 6

1. Votul universal în Anglia s- a extins asupra femeilor în 1920; Preşedinte al S.U.A. în 1960 era J.F. Kennedy.
2. Ordonaţi cronologic evenimentele:

a) Dimitrie Onciul publică “Scrieri istorice”

b) romanii abandonează Dacia

c) unirea unei părţi a românilor cu biserica Romei.
3. Potrivit reformei agrare din 1945 s- au expropriat suprafeţele mai mari de 50 ha; Miliţia a scos 17 000 de familii din casele lor şi le- au mutat în zone de reaşezare.
4. Ordonati cronologic evenimentele:

a) apare Strategikon

b) Flavio Biondo susţine romanitatea

c) este iniţiată expansiunea otomană în Balcani.
5. Limba slavonă a jucat pentru regiunile balcano- dunărene un rol apropiat de cel pe care latina l- a jucat în Occidentul medieval; Samuil Micu a scris “ Istorie pentru începutul românilor în Dacia”.

 

13 Comments

 1. Buna!
  Am facut 8 din 30 intrebari…cred ca mai am de munca…:) trebuie traduse si campurile you have collected x points si your grade is- si ar trebui sa arate nota ca deocamdata e none 😀

  1. Faci teste la istorie pentru Academia de Poliție și dorești sa fie deja traduse câmpurile…? Și engleza este o materie pentru examen

 2. Site-ul este facut sa ajute, este la inceput si l-am gandit ca pe o comunitate, chiar daca este o competitie mare, consider ca cinstea si camaraderia ar trebui sa fie virtuti prezente pentru un viitor student al Academiei. Fiecare parere este foarte importanta pentru noi, iar daca situatia o permite, le punem in aplicare. Astfel, rugam ca cei care fac teste si nu numai, sa ne ofere feedback, sa contribuim cu totii la dezvoltarea siteului. Ne am propus sa adaugam continut nou, si lucram la acest aspect. Astfel, reiterez rugamintea de a contribui la dezvoltarea siteului, prin feedback, distribuire, materiale, donatii, orice. Tin sa precizez faptul ca am postat siteul ( care este gratuit) pe diverse grupuri de facebook care se bateau cu pumnii in piept ca sunt in sprijinul omului si am constatat cu stupoare ca am fost sters si dat afara din grupuri (presupun ca e greu pentru unii care urmaresc profit sa constientizeze ca mai sunt si oameni care vor sa faca bine). Transmit pozitivitate, si va tin pumnii! Brincusi afirma:”Porunceste ca un Rege, creeaza ca un Zeu, munceste ca un sclav!”.

 3. Ma bucur ca ai creat aceste intrebari, am tot cautat dar nu am gasit poti face si la romana ? Eu unul sunt foarte multumit dacă aveai si teorie ar fi fost si mai bine. O zi bună!

 4. De apreciat munca depusă, întrebări exacte cu materia și foarte bine formulate… ÎNSĂ (fără a fi lipsit de bun simț, ba dimpotrivă apreciez munca) trebuie corectate anumite erori:
  1.Intrebarea 2, lucrarea lui Armbruster este reeditată în 1993, ea apărând în 1972.
  2.Întrebarea 8, Planul din 14/15 August 1916 s-a numit Ipoteza Z, nu Ipoteza X.
  În rest, repet, de apreciat munca depusă.

  1. Buna! Nu inteleg exact intrebarea? Din cate intrebari consta un test grila? Urmeaza oricum pe site o serie de articole ce vor lamuri structura, bibliografia si cateva strategii pentru invatare in vederea admiterii la Academie. Retineti ca pe site sunt disponibile momentan, gratuit, doar o mica parte din intrebarile ce pot aparea in cadrul examenului. Oficial testul de examen contine 30 de intrebari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *